Vastgoed

Kuipers Solutions is zakelijk dienstverlener en adviseert en begeleidt marktpartijen op het gebied van bedrijfsmatige onroerende zaken. Hiermee bereiken wij voor de opdrachtgever, haar gebouwen en omgeving duurzame resultaten.


Kuipers Solutions levert diensten voor vastgoed ontwikkeling, realisatie en beheer.
De diensten bestaan uit:
- management: directievoering, begeleiding en projectleiding
- techniek advies:  bouw en installaties
- financiën advies:  koop- en huurcontracten, inkoop  en aanbestedingen.

Vastgoed ontwikkeling

De eerste stap voor het groene Hotel Zwartewater

Hotel Zwartewater is al vele jaren een begrip voor Zwartsluis en de regio Zwolle-Meppel. De directie heeft zich uitgesproken voor de ontwikkeling van een nieuw hotel op de huidige locatie. Het hotel ondergaat een transformatie met als uitgangspunt, dat er zoveel mogelijk een harmonisatie onstaat tussen de mens en de natuur.

Hotel Zwartewater bestaat uit 51 hotelkamers, restaurants, partycentrum met bowling, zwembad, squashbaan, tennishal en voorzieningen voor vergaderingen en congressen. Het nieuwe hotel krijgt een uitbreiding van de logiefunctie en zalen voor congressen en feesten.  

Kuipers Solutions heeft opdracht voor de directievoering en voor de ontwikkeling (ontwerp en realisatie) van het groene hotel Zwartewater. Het ontwerp resulteerd in een gedeeltelijke sloop van het bestaande hotel en nieuwbouw.

De eerste stap:
Met de uitvoering van de 1e fase krijgt Hotel Zwartewater een nieuwe inrichting een volledig nieuwe uitstraling. De tennishal wordt verwijderd en het terrein wordt opnieuw ingericht. Het ontwerp is gemaakt door de Bruin architecten uit Zwolle.

Duurzame ambitie:
Om de doelstelling te bereiken door zal een 'integraal 10 punten pakket' van maatregelen op het gebied van energiebesparing, opwekking hernieuwbare energie, warmtekoppeling, gebouwbeheersing en groene gastvrijheid toegepast worden. Ambitie van het hotel is om op termijn CO2 neutraal te worden; het huidige gebruik ligt op 100.000m3 gas en >1 milj. kWh.

Het project zal invulling moeten geven aan de toekomstige behoefte van Hotel Zwartewater. Het zal klaar maken voor de (groene) toekomst. Het moet een voorbeeld project worden, omdat invulling gegeven wordt voor het hotel op het gebied van energie besparen, hernieuwbare energie, compensatie CO2 en 'groene gastvrijheid'.

Hotel Zwarte Water - Impressie